Een woongebouw dat net zoveel energie opwekt dan door de bewoners verbruikt wordt.

In samenwerking met woningcorporatie Portaal en VolkerWessels wordt de Agaatlflat, een oud woongebouw uit 1970 met 230 appartementen, tot een energiezuinig gebouw gerenoveerd.

Met deze duurzame renovatie wordt de levensduur van het gebouw met 30 jaar verlengt. In samenwerking met woningcorporatie Portaal geven we de bewoners van de Agaatlaan energiezuinige woonruimte zonder dat de woonlasten stijgen.

Wensen van bewoners

Bijzonder aan dit project is de gezamenlijke aanpak met de bewoners. We zijn eerst met de bewoners in gesprek gegaan over de verbeteringen die nodig zijn aan het gebouw én de woningen. Deze verbeteringen zijn meegenomen in de verdere planuitwerkingen. De renovatie van het gebouw wordt nadrukkelijk naar de wensen van de bewoners uitgevoerd.

Zo wordt de achterzijde van het gebouw opengesteld naar de omgeving, er zijn straks dus twee grote uitnodigende entrees. Ook wordt de directe omgeving flink onder handen genomen.

Zo wordt de directe omgeving functioneler, mooier en sluit die beter aan bij de rest van de buurt.

Project video's Agaatlaan

Agaatlaan testwoning

Agaatlaan - Intro virtuele tour

Agaatlaan - Fraaie en moderne gevel

Vriendelijke en fijne omgeving

Moderne en open entree

Energiezuinig en prettig wonen